Ik kom in actie voor ZOA!

Kindcentrum Goejanverwelle

Opgehaald

2.666
177% bereikt van mijn streefbedrag € 1.500

Paasactie ‘One, two, tree’

Met 100 leerlingen les in de klas of zelfs les buiten onder een boom! In sommige landen is dat heel gewoon. Niet omdat ze dat graag willen, maar omdat de scholen te klein zijn of omdat er zelfs geen school is! Wij gunnen alle kinderen goed onderwijs. Daarom komen we, in de weken voor Pasen (40-dagentijd), samen met hulporganisatie ZOA in actie. 

Deze week krijgen alle kinderen een sponsorboekje mee naar huis. In het boekje staan schoolartikelen die de leerlingen 'verkopen' voor kinderen in andere landen, zoals een rugzak en een schrift. Dit kan door de kinderen bijvoorbeeld een klusje te laten doen voor een kleine bijdrage aan het goede doel. Vrienden, familie en buren kunnen hun bijdrage gemakkelijk overmaken via een QR-code, zodat de kinderen niet met geld over straat hoeven. 

In de klassen zal, op niveau van de groep, aandacht besteed worden aan het werk van ZOA. De kinderen krijgen zo een idee welke verschillen er op de wereld zijn en hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Op 28 maart zal de eindstand bekend worden gemaakt.