Topbedrag van topwandelaars!

29 juli 2022 11:51

Hoe warm het was en hoe ver, maar... ze hebben het maar mooi gefikst: de leerlingen van het Calvijn College in Middelburg. Ze liepen, terwijl het kwik steeg, 14 of 20 kilometer en haalden met hun strandloop maar liefst 23.000 euro op!

Ruim 340 deelnemers in actie voor ZOA

Terwijl de zon snel aan de hemel klom en zijn felle stralen over het strand kieperde, liepen eerste, tweede en derdeklassers van het Calvijn College in Middelburg van Domburg naar Vlissingen. Ze lieten zich met succes sponsoren: bijna 23.000 euro is opgehaald!

De 13-jarigen Elise, Rosalie, Celine, Julia, Jolynn en Joëlle ploffen na afloop neer en nemen een welverdiend ijsje. Zij hebben er net 14 kilometer op zitten, een tocht van Westkapelle naar Vlissingen. Viel het mee? “Ja, gelukkig wel. We zijn om een uur of acht gestart, net voordat het écht warm zou worden.” Waarom zijn ze in de benen gegaan voor ZOA? Rosalie: “Ik wil graag mensen helpen die het moeilijker hebben dan ik.”

Thomas en Jan Pieter (beiden 14) zijn blij dat ze hun schoenen kunnen uittrekken. Even de voeten wat frisse lucht geven. Ze hebben net 20 kilometer achter de rug. “Het ging goed, we liepen stevig door in een vast tempo. We hadden nog wel meer kilometers kunnen lopen!” Ze doen het voor een sportieve prestatie én omdat ze ZOA willen steunen. “Deze organisatie kan héél snel hulp bieden in crisisgebieden. Dat vinden we goed.

Van noodhulp tot wederopbouw

Docent Ko Paardekoper, die de sponsortocht mee georganiseerd heeft, kijkt terug op een perfect gelopen sponsortocht. “Er komt veel bij kijken en dan is het heel fijn dat via kominactievoorzoa.nl het geld meteen op de juiste plek terechtkomt. Dat scheelt ons een hoop financiële rompslomp. We kozen voor ZOA als goed doel, omdat deze organisatie zich inzet voor vluchtelingen, van noodhulp tot wederopbouw. Die combinatie van noodhulp en wederopbouw gaf voor ons de doorslag.”

Docent Irene Janse, die eveneens in de organisatiecommissie zit, vult aan: “Momenteel is er veel aandacht voor de situatie Oekraïne, maar we vinden het belangrijk om juist ook aandacht te hebben voor de ‘vergeten’ crisisgebieden. Het is mooi om iets te kunnen doen voor mensen die geen eten, schoon drinkwater of onderdak hebben door bijvoorbeeld droogte en overstromingen.”

Het enorme bedrag van 23.000 euro kan ZOA dan ook heel goed inzetten, want de nood in de wereld is hoog. Denk aan de huidige voedselcrisis, waardoor veel mensen honger lijden. Alle deelnemers aan de strandloop en alle sponsors: van harte bedankt voor jullie geweldige inzet!

Wil je ook een eigen actie starten voor mensen op de vlucht? Schrijf je in